Po današnjih kvalifikacijah že nestrpno pričakujemo sobotno posamično tekmo na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici.

Kdo drug kot slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (141,6 točke) je zmagovalec kvalifikacij za sobotno posamično tekmo svetovnega prvenstva v Planici. Lanišek, ki je dobre nastope kazal že na treningih, je danes le te še potrdil, kar je odličen obet za tekmo. To pa še ni vse, saj je bil odličen tudi Timi Zajc (137,1), ki je kvalifikacije končal na tretjem mestu. Na tekmo pa sta se uvrstila tudi Žiga Jelar in Lovro Kos.

Sobotni dan v Planici bo za Slovenke in Slovence zanimiv in pester. Naši odlični skakalci se bodo za prva odličja na svetovnem prvenstvu pomerili v soboto in sicer se vse dogajanje začne ob 16. uri s poskusno serijo. Tekma na srednji napravi pa se začne ob 17. uri.

Zanimivo pa bo že dopoldan, ko se ob 11.15 začne poskusna serija ženske ekipne tekme. Končna odločitev ekipne tekme, na kateri nas bodo zastopale  Nika KrižnarEma KlinecNika Prevc in Maja Vtič, pa se bo začela ob 12.15.

 

Uredništvo, J.V.