Slika je simbolična

Včeraj, okoli 7. ure se je na Martinovi poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri se je eden izmed potnikov v vozilu huje telesno poškodoval. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro, vozil s povečano hitrostjo in zaradi neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo.

V nesreči je se je eden izmed potnikov v vozilu huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo.

Po nesreči je voznik kraj zapustil peš in brez pomoči pustil vse tri poškodovane potnike, policisti pa so ga nato po obvestilih občanov izsledili v bližini, ter mu odvzeli prostost.

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.45 miligrama alkohola v litru izdihanega, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Preberite tudi: 

Pogrešanega 54-letnika našli mrtvega

T. C.