Peticija: Za varovano mejo in varnost občanov

Foto: Družbena omrežja

Podpisniki peticije poudarjajo, da želijo živeti v svobodni in varni Sloveniji, kjer bo ustavna pravica do varnosti, blaginje in dostojanstva slovenskih državljanov prva skrb vsake vlade Republike Slovenije in kjer prebivalci ob meji ne bomo obravnavani kot drugorazredni državljani. Zato od Vlade RS zahtevamo:

– da nemudoma zavaruje mejo in prepreči nezakonite migrantske prehode iz sosednje Hrvaške;
– da poskrbi za popolno varnost ljudi, ki živijo ob meji in varnost vse njihove lastnine;
– da nemudoma zagotovi dovolj dodatnih enote policije in tehničnih sredstev za varovanje meje, ljudi ob njej in njihovega premoženja;
– da na mejo pošlje enote Slovenske vojske z ustreznimi pooblastili;
– da spremi zakon o azilu tako, da zlorabe postopka ne bodo več mogoče in da nihče, ki pride v Slovenijo iz varne države, ne bo mogel začeti postopka za pridobitev azila;
– da ustavi vse aktivnosti za postavitev migrantskih centrov ob meji. Podpisniki izražamo zahvalo in priznanje pripadnikom Slovenske policije in Slovenske vojske ter odločno podpiramo njihove zahteve po dodatnih okrepitvah, boljših plačah in nedvoumnih pooblastilih za učinkovitejše varovanje slovenske meje.
<

Podpisniki izražajo zahvalo in priznanje pripadnikom Slovenske policije in Slovenske vojske ter odločno podpirajo njihove zahteve po dodatnih okrepitvah, boljših plačah in nedvoumnih pooblastilih za učinkovitejše varovanje slovenske meje.

Peticijo lahko preko spleta podpišete tukaj.