V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.908 klicev. Med 811 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 172 prometnih nesreč, 126 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

 

V 141 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 26 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 5 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.51 so na ljubljanski južni obvoznici okoli 200 metrov od uvoza Ljubljana-Center v smeri proti Brezovici v naletu trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, skupaj z delavci DARS-a očistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem NMP. Slednji so s kraja nesreče odpeljali 6 oseb.

Ob 10.55 sta v Čopovi ulici v Celju trčila osebno vozilo in skuter. Gasilci PGE Celje so zavarovali kaj dogodka, odklopili akumulator na skuterju, nevtralizirali razlite motorne tekočine, usmerjali promet, odstranili vozili s cestišča ter do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovani voznici skuterja, ti pa so jo prepeljali v UC Celje.

Ob 12.34 sta na južni ljubljanski obvoznici od izvoza jug proti izvozu Ljubljana center v naletu trčili osebni vozili. Posledično so nekaj metrov pred to nesrečo v naletu trčila še 4 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili prvo pomoč poškodovanemu otroku do prihoda reševalcev NMP.

Ob 13.05 sta na Cesti svobode v Radovljici trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj ter odklopili akumulator. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Radovljica.

Ob 13.13 sta na dolenjski avtocesti v tunelu Debeli hrib v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo. Poškodovani vozili so pospremili do odstavne niše pred tunelom.

Ob 13.59 sta na cesti v bližini naselja Čehovini, občina Komen, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Komen in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji ter dežurnemu delavcu CPK pri sanaciji kraja nesreče. Reševalci NMP Sežana so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 14.05 so na vzhodni obvoznici v vkopu Strmec, smer Dolenjska, v naletu trčila 4 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 14.45 sta v Prečni, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi, eno so prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci PGD Prečna so očistili cestišče.

Ob 15.55 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odstranili vozili s cestišča ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.11 sta na Cesti Marežganskega upora v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter vozili odstranili z vozišča. Reševalci NMP so poškodovancu nudili prvo pomoč.

Ob 18.07 sta v križišču Ceste Dolomitskega odreda in Poti Rdečega Križa v Ljubljani trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 20.11 sta na Gregorčičevi ulici v Dornberku, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in motor. Poškodovanega voznika motorja so oskrbeli reševalci NMP Nova Gorica in ga prepeljali Splošno bolnišnico v Šempetru pri Gorici. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, pomagali policiji pri usmerjanju prometa in reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 92 intervencij na javnem kraju, 34 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 6 povzročitev telesne poškodbe in nasilij v družini, 5 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 drzno tatvino in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 372 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 340 na območju PU Novo mesto, 30 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 199 državljanov Afganistana, 91 Maroka in 45 Pakistana.

Spletno uredništvo