V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.292 klicev. Med 578 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 159 prometnih nesreč, 33 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

 

V 142 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 11.27 sta na Groharjevi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno zagorelo. Požar so pogasili mimoidoči, gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 11.32 so v naselju Drešinja vas, občina Žalec, trčila tri oseba vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Drešinja vas so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP Celje, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Ob 12.02 sta v naselju Visole, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Maribor.

Ob 12.12 je v naselju Dolenčice, občina Gorenja vas-Poljane, osebno vozilo brez voznika zdrsnilo po pobočju in pristalo na cesti na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka in Poljane so vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 12.58 sta v naselju Planina pri Cerknem, občina Cerkno, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija in PGD Cerkno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in odstranili vozili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.41 sta na cesti Komen–Škrbina, občina Komen, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v bolnišnico Šempeter.

Ob 14.45 sta na zahodni ljubljanski obvoznici trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč eni poškodovani osebi.

Ob 15.19 so v Seči, občina Piran, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper in PGD Sečovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč poškodovanima osebama. Reševalci NMP so ju oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 16.38 sta v križišču v Želodniku, občina Lukovica, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motorju in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe.

Ob 17.21 sta na obvoznici v Radljah ob Dravi trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odstranili poškodovano vozilo s cestišča, reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem nudili pomoč pri oskrbi lažje poškodovane osebe in z dežurnim delavcem cestnega podjetja nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 21.03 sta v Tomšičevi ulici v Idriji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na osebnih vozilih in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 19 vlomov, 9 groženj, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 58 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 6 na območju PU Nova Gorica in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (26), Maroka (11) in Rusije (11).

Spletno uredništvo