V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 573 klicev, od tega 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir ter 65 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 16 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi  poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Cube. Škoda znaša okoli 2500 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder so bila odtujena oblačila in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 700 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1700 evrov.
V Logatcu je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen električni skiro Xiaomi in orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 800 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje in štedilnik s plinsko jeklenko. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 19. uro je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pri zavijanju spregledal voznika električnega skiroja, ki je pripeljal po kolesarski stezi. V nesreči se je voznik skiroja lažje poškodoval. Policisti zoper voznika osebnega vozila vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 je v Trbovljah prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik skuterja. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je trčil v robnik in nato v betonsko ograjo. V nesreči se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na cesti od Most proti Vodicam pri Žejah v Komendi zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pr vključevanju v promet odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo