V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.502 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

V 128 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 9.30 sta na cesti v naselju Podveža v občini Luče trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče, z avtodvigalom naložili poškodovano osebno vozilo na vozilo vlečne službe, izvlekli tovorno vozilo nazaj na cesto in nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje pri oskrbi poškodovane osebe, ki so jo reševalci prepeljali v SB Celje.

Ob 9.46 je v naselju Velesovo, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo trčilo v drevo in se prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, poškodovanima osebama nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, na vozilu odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter preverili sistem dodatnega pogona na plin. S ceste so odstranili podrto drevo in vozilo s pomočjo avtodvigala dvignili na cesto. Reševalci NMP Kranj so poškodovani osebi prepeljali v zdravstveno oskrbo.

Ob 10.58 sta na Ljubljanski cesti v Kočevju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP in policistom.

Ob 12.07 si je pri sestopu iz Triglava, v bližini Konjskega sedla, občina Kranjska Gora, tuj planinec zlomil nogo. Zaradi slabih vremenskih razmer so reševalci GRS Mojstrana in Tržič ter zdravnica GRS Radovljica na klasičen način izvedli reševalno akcijo. Poškodovanega planinca so prenesli v dolino Krme, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice in ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.20 je v Erjavčevi ulici v Novi Gorici osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju in zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP Nova Gorica so kolesarja oskrbeli in ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15.18 je na avtocesti v smeri Ljubljane pred pokritim vkopom Medvedjek kombinirano vozilo trčilo v ograjo in obstalo na cestišču. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili in oprali vozišče ter pomagali pri usmerjanju prometa in nalaganju vozila na vozilo avto vleke. Na kraju je bil prisoten dežurni delavec DARS. Poškodovanih ni bilo.

Ob 16.01 sta na regionalni cesti Litija–Zagorje, pri naselju Renke v občini Litija, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija in Trbovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje ter vozili umaknili s ceste. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana, drugo pa pregledali in predali v domačo oskrbo.

Ob 16.44 so v naselju Trnovec pri Slovenski Bistrici, občina Slovenska Bistrica, v jarku opazili osebno vozilo na strehi. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle tekočine in pregledali okolico, če bi našli katero osebo.

Ob 17.33 sta na avtocesti Maribor–Gruškovje, pri izvozu Hajdina, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in pomagali reševalcem, policiji in vlečni službi. Reševalci NMP Ptuj so oskrbeli tri poškodovane osebe.

Ob 18.51 se je v naselju Ženavlje, občina Gornji Petrovci, osebno vozilo zaletalo v betonski propust. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 17 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 drzne tatvine, po 2 ponarejanji listin in preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 111 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 107 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 25 državljanov Bangladeša, 21 Pakistana in 18 Indije.

Uredništvo