V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 650 klicev, 212 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno 12 tatvin, 7vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10rat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 23 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo češki registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta latvijski voznik in sopotnik v vozilu prevažala 15 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Latvije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Zvečer so policisti v Logatcu, ustavili vozilo češki registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je Gruzijski voznik v vozilu prevažal 17tujcev (državljanov Sirije in Palestine), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Latvije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure se je na enem izmed parkirišč za Bežigradom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi nepravilne hoje peške. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Ameriški ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo