V Klubu Seniorjev in Seniork SDS ugotavljamo, da smo upokojenci pri trenutni vladi vedno bolj zapostavljeni.

Vse dosedanje leve vlade so se do upokojencev obnašale mačehovsko. Tudi sedanja Golobova vlada se za nas ne zanima. Soliden dvig pokojnin je bil samo v dveh Janševih vladah.

Mi smo ranljiva skupina državljanov, za katere Golobova vlada ne želi poskrbeti, saj so nam ustavili izvajanje zakona o Dolgotrajni oskrbi. Živimo v času vsestranske draginje in inflacije. Mnogi od nas nimajo za vsakdanji kruh, kaj šele za ogrevanje v času, ki prihaja.

Tej vladi sporočamo, da smo mi tisti, ki smo jim zgradili državo, katero kot trenutno kaže, upravljajo zelo zapravljivo. Zato zahtevamo, da nam vlada dvigne pokojnine v koraku z inflacijo.

Golobova vlada je našla denar za javne uslužbence, za nas, ki smo delali in vplačevali v pokojninsko blagajno, pa denarja ni.

Ne dovolimo dviga najnižjih pokojnin, ker se s tem želi ustvariti uravnilovka. Tiste, ki smo delali polno delovno dobo, vlada ne more in ne sme izenačiti z onimi, ki iz raznih razlogov niso oddelali delovne dobe.

Za invalide in tiste s pokojninami pod pragom revščine je država dolžna poskrbeti preko socialnih transferjev. Če misli zvišati samo najnižje pokojnine, nam bo ostalim upokojencem kratila človekove pravice, ki so nam zapisane v Ustavi Republike Slovenije. ž

Golobovi vladi sporočamo, da približno 600.000 upokojencev ne dovoli, da se nas zapostavlja. To sporočilo je namenjeno tudi Društvu upokojencev Slovenije, katerega predsednik je gospod Janez Sušnik, ki ravno enako kot predsednik vlade Robert Golob. Molči in tišči glavo v pesek.

Želimo, da nas slišite in vidite, da dvignete pokojnine vsem upokojencem, da ne bomo lačni ter živeli v mrazu v jeseni svojega življenja.

Ida Medved, podpredsednica KSS SDS