Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je o nadaljnjem poteku zdravstvene reforme na nedavni novinarski konferenci dejal: ”Reforma zdravstva, to sem govoril že prej, in bom ponovil zdaj, je odvisna od predsednika vlade. Predsednik vlade je tisti, ki mora združiti vse akterje, ki mora od mene kot od ministra za zdravje zahtevati izvršno funkcijo.”

 

Vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jelka Godec je na vlado in njenega predsednika naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z reformo slovenskega zdravstvenega sistema, ki jo objavljamo v celoti.

Spoštovani predsednik vlade,

minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na novinarski konferenci 8. junija 2023 po seji vlade o nadaljnjem poteku zdravstvene reforme, torej ene izmed vaših prioritet, dejal: »Še enkrat bi rekel, torej. Reforma zdravstva, to sem govoril že prej, in bom ponovil zdaj, je odvisna od predsednika vlade. Predsednik vlade je tisti, ki mora združiti vse akterje, ki mora od mene kot od ministra za zdravje zahtevati izvršno funkcijo. Vsi koraki pa so in vedno bodo usklajeni.«

Glede na navedeno me zanima:

1. Od kdaj je zdravstvena reforma odvisna od vas?

2. Ali ste do danes že združili vse akterje? Če da, kdaj se je to zgodilo in kako lahko to dokažete? Če ne, kakšna je časovnica vašega združevanja oziroma kako daleč ste pri tej nalogi?

3. Ali ste do danes od ministra za zdravje že zahtevali izvršno funkcijo? Če da, kdaj in kako se je to zgodilo? Če ne, kdaj in kako boste to zahtevali?

4. Kako ocenjujete dosedanje delo Strateškega sveta za zdravstvo pod vodstvom dr. Erika Breclja? Lahko naštejete pet glavnih dosežkov?

 

Spletno uredništvo