V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.579 klicev. Med 685 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

Ob 1.42 je v naselju Razbor, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s ceste, trčilo v drevo in pristalo na boku. Gasilci PGE Celje so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo obrnili na kolesa ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 7.11 sta na Tovarniški cesti, občina Kidričevo, v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 14.23 sta na Betnavski cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in do prihoda policije usmerjali promet. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.05 je v Dekanih, občina Koper, voznik z osebnim vozilom zaradi slabosti zapeljal s cestišča in trčil v zid. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 15.59 je na Ljubljanski cesti na Igu osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter s tehničnim posegom iz vozila rešili dve poškodovani osebi. Reševalci NMP so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.47 je na Selah, občina Slovenj Gradec, voznik izgubil kontrolo nad osebnim vozilom in se obrnil na streho. Gasilci PGD Slovenj Gradec in KGZ Ravne so zavarovali kraj, vozilo obrnili na kolesa ter nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.51 so na Celovški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili in avtobus. Eno osebno vozilo je obstalo na cestišču, drugo pa je zapeljalo preko pločnika in trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nevtralizirali razlite tekočine s cestišča. Iz vozila so odstranili podrto drevo. Poškodovano osebo so reševalci NMP odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.37 se je v naselju Prvačina v občini Nova Gorica na streho prevrnilo osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, osebno vozilo obrnili na kolesa in odstranili s cestišča ter nevtralizirali razlite tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Celje in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 rop ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 102 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 89 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (23), Pakistana (18) in Turčije (14).

Spletno uredništvo