Evropska poslanka Romana Tomc je na socialnem omrežji Twitter pozvala javnost, da razširijo resnico o trenutni situaciji na RTV:

“Ne bom se umaknila s poti, da bi Jourova imela mir, a dobro se je zavedati politične realnosti v Bruslju. Toda prišel bo dan, ko se bodo stvari obrnile v pravo smer ⬇️⬇️

➡️ Obsežna mapa o Sloveniji pri komisarki Veri Jourovi vsebuje na desetine mojih dopisov s podrobnim opisom dogajanja na RTV.

➡️ V EU Parlamentu sem lani organizirala Konferenco o medijih, kjer smo govorili o političnem prevzemu RTV, nedovoljeni koncentraciji lastništva medijev in o napadih na novinarje, ki niso poslušni Golobovi vladi.

➡️ Na konferenco sem povabila tudi odlične govorce, Petra Gregorčiča, Petra Jančiča in Mira Petka. Dogodek so poskušali preprečiti, vendar jim ni uspelo. So ga pa MSM v Sloveniji uspešno prikrili.

➡️ Imam podporo poslanske skupine ELS, ki je javno obsodila politični prevzem RTV.

➡️ Z Manfredom Webrom sva skupaj nastopila na to temo. Žal pa EPP v EU Parlamentu nima zadostne politične večine za sprejetje resolucije. Levica te glasove ima, zato lahko napadajo desne vlade.

➡️ Ker se zavedam politične realnosti in imam izkušnje, izkoristim vsako priložnost, da o RTV spregovorim vsaj v okviru govorov, ki so mi v parlamentu na voljo. Seveda tudi drugje.

➡️ O vsem, kar se dogaja na RTV, je seznanjen tudi Svet Evrope, saj sem predsednico Dunjo Mijatović osebno informirala.

➡️ Za večjo internacionalizacijo JE NUJNO, da se javno oglasijo tudi novinarska združenja in čim več posameznih novinarjev. Potrebni so množični dopisi na vsa novinarska združenja in evropske institucije. To namreč ves čas počnejo levi aktivisti.

➡️Bruseljske institucije obvladuje levica. Dokaz za to je tišina Komisije, ko medijske masakre delajo leve vlade. Desnico obsodijo za vsako malenkost.

➡️ Kljub temu, ali pa ravno zaradi tega, ker je to skregano z vladavino prava in tako ne bi smelo biti, se ne bom umaknila s poti, da bi Jourova imela mir. Pride dan, ko se bodo stvari obrnile v pravo smer.

➡️ Zato bo Evropska komisija še vedno dobivala moje informacije, imela bom govore v EU parlamentu in ob vsaki priložnisti bom opozarjala na katastrofo, ki se dogaja na RTV.

➡️ Vse – novinarje, združenja, strokovno javnost in vse ostale pa prosim, da tudi sami naredijo, kar je v njihovi moči. Tako se bo resnica o RTV slišala dlje. Skupaj smo močnejši.”

V petek 5. januarja pa je evropska poslanka poslala tudi pismo podpredsednici Evropske komisije, ga. Veri Jourovi ter jo obvestila o zadnjih dogodkih na RTV Slovenija, kjer je vodstvo RTV skupini novinarjev onemogočilo dostop do prostorov RTV in opravljanje njihovih poklicnih dolžnosti.

Pismo Veri Jourovi vir: evropska poslanka Romana Tomc