Vir: Policija.si

Danes je slovensko javnost je pretresla tragična vest, da se je v prostorih Policijske postaje Krško zgodila tragična nesreča v kateri je življenje izgubil 24-letni policist.

V Krškem je danes prišlo da nesreče s strelnim orožjem, pri čemer je umrl 24-letni policist. Pred medije sta stopila direktor PU Novo mesto Janez Ogulin in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ta je potrdil, da je 24-letnika po nesreči ustrelil njegov sodelavec.

“Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še bolj tragičen, ker je za posledicami tega dogodka umrl njegov prijatelj,” je v izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Po njegovih besedah poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka.

“Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne moremo povedati. Je pa dejstvo, da sta oba policista šla skozi usposabljanje, kot vsi policisti do sedaj,” je pojasnil Lindav. Po njegovih besedah ne moremo govoriti, da je prišlo do nepravilnega rokovanja z orožjem, prišlo pa je do sprožitve strelnega orožja. “To je predmet preiskave in počakati moramo, da bo ta zaključena,” je dodal Lindav. 

Preberite tudi

Tragedija: V nesreči na policijski postaji umrl 24-letni policist

T. C.