Koronavirus tudi pri nas kaže zobe. Nekoliko se je umirilo število okuženih, saj smo z najbolj kritičnimi državami praktično zaprli meje.

Okužbi pri zdravstvenih delavcih

Še vedno, pa se najdejo posamezni primeri okužbe. Najbolj zanimiva je okužba v bolnišnici v Novem Mestu. V novomeški Splošni bolnišnici so pred dnevi zaradi zdravstvenih težav sprejeli mlajšega zdravnika, ki sicer ni zaposlen v novomeški bolnišnici, ampak v brežiški. Imel naj bi težave z dihanjem, bolečino v prsih, kašljem. Po neuradnih informacijah portala naj bi šlo za zdravnika starega 35 let. V bolnišnici so pacientu vzeli tri brise zaradi suma na koronavirus in vsi so bili negativni. Ker pa je bilo zdravstveno stanje pacienta še naprej slabo, so se danes odločili za test, slednji je bil pozitiven na covid -19, so odgovorili iz bolnišnice.

Z novim koronavirusom pa je okužena tudi  fizioterapevtka iz šentviške enote Zdravstvenega doma Ljubljana. Zaposlene, s katerimi je bila okužena v stiku, so poslali v karanteno, kontaktirali so tudi bolnike, ki so bili v stiku s fizioterapevtko, ki je pri delu nosila zaščitno opremo, so pojasnili v zdravstvenem domu.

MB