Znamenita Festivalna dvorana, ki slovi po plesnih večerih že več desetletij, bo ponovno polna plesalcev v soboto, 28. oktobra ob 20. uri, ko se pričenja nova sezona družabnih plesov.

Pionirski dom – Center za kulturo mladih že več kot 50 desetletij ohranja tradicijo družabnih plesov. Plesni večeri v Festivalni dvorani, ki ponujajo izjemno plesno vzdušje tako izkušenim plesalcem, kot tudi začetnikom, poskrbijo za prijeten konec tedna.

Začetek nove sezone v zabavnih plesnih ritmih

Na otvoritvenem družabnem plesu nove sezone bodo zazveneli ritmi angleškega in dunajskega valčka, tanga, foxtrota, disco foxa, sambe, cha cha cha-ja, rumbe, jive-a, salse, bachate in mamba. Za popestritev večera bo poskrbela vokalistka Anja Strajnar, ki bo skupaj z kolumbijskim skladateljem, dirigentom, opernim pevcem in kantavtorjev Juanom Zuleto ter glasbenikom in glasbenim producentom Davidom A. Mosquero Melukom zapela venček svojih avtorskih skladb.

Jenkova četvorka

Tudi tokrat na otvoritvenem večeru ne bo manjkala slovita Jenkova četvorka, s katero se v Festivalni dvorani poklonijo plesnemu velikanu.

Adolfu Jenko, plesalec, koreograf in pedagog je zaslužen za priljubljenost plesa v Sloveniji. Po diplomi na Visoki akademiji za ples v Parizu je v Ljubljani 1927 ustanovil Plesni zavod Jenko. Tekom celotne kariere si je prizadeval za dostopnost plesa vsem, ne le izbranim, zato je s svojim delom na svojevrsten način prispeval k razvoju plesne kulture. Na naša tla je pripeljal vrsto družabnih plesov, kot so shimmy, black botton, charleston in mnoge druge.

Festivalna dvorana nadaljuje tradicijo osrednjega družabnega urbanega središča

Plesalci v Festivalni dvorani. Foto: Pionirski dom

Leto bodo sklenili s tradicionalnim Božičnim plesom, ki bo na sporedu v ponedeljek, 25. decembra.

Prodaja vstopnic: na vseh prodajnih mestih sistema Eventim, na spletni strani eventim.si in na blagajni Festivalne dvorane uro pred dogodkom. Cena posamezne vstopnice je 10 EUR. Uporabniki z invalidsko kartico ugodnosti za invalide imajo brezplačen vstop.

Spletno uredništvo
Vir: MOL