slika: twitter

Včeraj pozno zvečer so neznanci izvedli napad na domovanje predsednika Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmaga Jelinčiča Plemenitega, kjer je tudi sedež stranke.

Napadli hišo Zmaga Jelinčiča

Bilo je nekaj čez 23. uro, ko je močno zaropotalo, pripoveduje poslanec državnega zbora. Sam je takrat sedel pred televizijskim sprejemnikom, hčerka, ki je bila pri njem, pa je ob tej uri že spala. No, vsaj do grozljivega dogodka. Hrup jo je vrgel iz postelje, zato je stekla k očetu in vprašala, kaj se je zgodilo. Jelinčič je iz notranjosti hiše videl, da se z oken nekaj cedi, šele zunaj pa je spoznal, da so na njegovo hišo odvrgli steklenice z odpadnim oljem.

Prvak SNS je na pomoč poklical policijo, ki je naredila zapisnik in pobrala dokaze. Kdo so storilci, še ni znano, saj so po dejanju pobegnili. »Avta nisem slišal, morali so biti na kolesih,« je prepričan. Kamer Jelinčič nima, nam je pa zaupal svojo teorijo o zlikovcih. Verjame, da za napadom stojijo ekstremisti iz vrst SD in Levice. »To je značilno za te antifa fante, ki so videni v Evropi in zdaj so jih prinesli tudi sem. Pišejo Slovenske novice

Pojasnil je, da je šlo najprej za kroženje okoli parlamenta, potem smo videli luknjanje pnevmatik, sledil je napad, ki se je zgodil njemu, naslednja stopnja, tako Jelinčič, pa so verjetno požigi in osebni obračuni.

MB