Vir: Twitter

Nekdanja najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze je na svojem Instagram profilu s svojimi sledilci delila fotografijo, kjer kaže roko, kamor se je cepila proti covidu-19 in pod fotografijo zapisala “Nalezimo se dobrih navad”, kar pa je zelo zmotilo ljubljanskega mestnega svetnika Janeza Stariho.

Razvpiti ljubljanski mestni svetnik in samooklicani ”župan kolesarske Ljubljane” Stariha je poskrbel za sila neprimeren ter žaljiv komentar. Pod Tinino fotografijo je zapisal: “Janšistka naj odjebe nazaj v Italijo”. S svojim primitivnim komentarjem ponovno dokazal da mu retorika skrajne levice, ki smo ji priča na protivladnih protestih, ni tuja. Še posebej žalostno pa je, da v tem primeru gre za osebo, ki v mestnem svetu predstavlja interes Ljubljančank in Ljubljančanov, ki so ga izvolili na Listi kolesarjev in pešcev.

Pod Tinino objavo pa se je oglasilo tudi dekle in zapisala tekst, ki bi moral marsikomu dati misliti:

“Ko je Tina dobro smučala in dosegala zmage, ste jo imel radi dobesedno vsi, jo nosil po rokah, bili ponosni, da je naša, jo pohvalili, ste bili na njeni strani in smo skupaj bili veseli na njen uspeh.

Zdaj, ko se je odločila nekaj zase in za svoje telo jo pa sovražite. Zdaj pa ni več vaša/naša? Zdaj je samo se en navadni nihče kljub temu da nam je priborila milijon pokalov, globusov. Da se tako delimo ni več normalno. Tina je razlog, da nas poznajo povsod po svetu.

Takšni komentarji niso fer. Prehitro ste pozabili, kaj je dala domovini. Vsak naj posluša svoje telo in se odloči zase. Tina Maze si pa tega v tem trenutku ni zaslužila, ne glede na vse. Ne glede na to, kaj je naredila danes, včeraj ali bo naredila jutri, je oseba na katero bi morali biti Slovenci samo ponosni in nič drugega.”

Preberite tudi: 

Še ena neverjetna neumnost Janeza Starihe

U. C.