V četrtek smo na zmagovalnem odru v Mariboru videli dve naši judoistki. Tretji dan Olimpijskega festivala evropske mladine, ki poteka te dni v Mariboru je bil za naše judoistke zelo uspešen.

Nika Tomc se je povzpela na najvišjo stopničko kategorije do 57 kilogramov. V izločilnih dvobojih je premagala Turkinjo in v četrtfinalu slavila proti Izraelki. V polfinalu je v napetem dvoboju povedla Portugalka Silveira s točko wazarija, vendar je dvoboj v svoj prid obrnila Nika z ipponom. Za zlato medaljo se je pomerila z Nemko Santiago Santana, katero je premagala z ipponom in stopila na najvišjo stopničko v svoji kategoriji. Njena zlata kolajne je tudi prva zlata kolajna v vseh disciplinah za slovensko reprezentanco na OFEM 2023.

Leila Mazouzi je v predtekmovanju premagala Litvanko, v četrtfinalu je zelo hitro odpravila Francozinjo in se za vstop v veliki finale kategorije do 63 kilogramov pomerila s Turkinjo Oruc, slednja je na koncu slavila in Leila se je uvrstila v boj za bronasto odličje. Za stopničke se je pomerila z Izraelko Boaron, proti kateri je povedla s točko wazarija in nato prednost zadržala do izteka dvoboja ter si s tem priborila bronasto kolajno.

Nastopila sta še Maj Kavnik v kategoriji do 81 kilogramov, kateri je zabeležil dve zmagi in dva poraza ter ostal brez uvrstitve ter Stefajn Josipović, ki je moral v prvem krogu priznati premoč Poljaka.

Spletno uredništvo
Vir: JZS, Foto: Rok Rakun