V nedeljo smo na Svetovnem prvenstvu v Planici – Planica 2023 dobili prvo medaljo. Naša mešana ekipa v skokih je priskakala bronasto medaljo.

Slovenija upravičeno slavi. V nedeljo so nam naši skakalci in skakalke priskakali bronasto odličje. Ekipo na stopničkah so sestavljali Nika Križnar, Timi Zajca, Ema Klinec in Anže Lanišek. Razveselili so se zgodovinskega bronastega odličja na nordijskem svetovnem prvenstvu. Na domačih tleh v Planici pod Poncami so skočili do uspeha, ki je ne le njim pač pa vsem nam narisal nasmehe na obrazih.

Robert Hrgota in Zoran Zupančič sta kot trenerja poslala v boj, kot je bilo kasneje videti, najboljšo četverico v tem trenutku, ki je na koncu premoč priznala Nemčiji, ki je že petič zapored osvojila zlato na tovrstni preizkušnji in Norveški.

Navkljub fantastičnemu uspehu pa nas lahko žalosti dejstvo, da se pod Poncami na tekmah zbere malo število navijačev. Tega dejstva ne gre pripisati vremenu, mrazu ali katerim drugim okoliščinam. Krivec za skoraj prazne tribune in izteke je vsekakor organizator, ki je za svetovno prvenstvo postavil previsoke cene vstopnic.

Cenik na uradni spletni strani, vir: posnetek zaslona

Organizatorji raznih dogodkov se še vedno niso naučili preproste ekonomije. Privabi čim večje število navijačev z ugodnimi kartami in imej vsak dan razprodan. Razliko v ceni pa pokrij z ponudbo na prizorišču. Desetkrat večja množica zapravi več kot desetkrat več, ker je vzdušje boljše, ljudje se srečujejo in družijo.

Samo spomnite se lanskega zaključka svetovnega prvenstva v Planici in vzdušja, ki ga naredi prepolna Planica.

Žalostno je, da smo očitno še daleč od takega razmišljanja.

 

Uredništvo, J.V.