slika: Demokracija

V UKC Ljubljana naj bi že 24. decembra umrla 28-letna nosečnica, okužena s koronavirusom, otroka pa so rešili s carskim rezom, poroča 24ur.com.

V ljubljanski porodnišnici je zaradi koronavirusa umrla 28 letna nosečnica

Kot piše portal, se je 28-letnica okužila v zadnjem trimesečju nosečnosti. Iz ene od regionalnih bolnišnic so jo zato prepeljali v ljubljansko porodnišnico, kjer pa se ji je stanje zelo poslabšalo. Zdravniki so se po informacijah 24ur.com zaradi hudih zapletov ob okužbi z novim koronavirusom novembra pri 28-letni nosečnici odločili za urgentni carski rez, s pomočjo katerega je rodila otroka, porodnici pa se stanje ni izboljšalo in je na božični večer umrla, še poročajo.

Pri UKC Ljubljana so za portal potrdili, da so lani po premestitvi iz regionalne bolnišnice obravnavali nosečnico, ki se ji je stanje po sprejemu poslabšalo in pri kateri kljub daljšemu intenzivnemu zdravljenju iztek ni bil pozitiven.

Samo v ljubljanski porodnišnici naj bi do sedaj obravnavali 500 nosečnic, pozitivnih na koronavirus, 12 jih je imelo težji potek bolezni, zato so jih premestili na infekcijsko kliniko.

D.K.