Vir: Pixabay (slika je simbolična)

Po neuradnih informacijah časnika Večer je obdukcija po smrti osem letnice, ki jo je v Mengšu pogrizel pes, pokazala, da so smrt povzročili ugrizi psa v glavo in vrat ter, da so bile poškodbe tako zelo hude, da je na kraju umrla. Policija dogodek še preiskuje. Po poročanju več medijev so psa v četrtek uspavali.

 

Veterinarska inšpektorica Darja Orter Kolšek je v četrtek izdala odločbo o usmrtitvi psa, nanjo pa se je pritožila odvetnica Monika Poje, ki zastopa lastnike psa. Lastniki so si namreč prizadevali, da mešanca med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem ne bi usmrtili.

Po poročanju portala Siol.net so na kmetijskem ministrstvu za Večer navedli, da je bila odločba o usmrtitvi psa izdana po pridobitvi poročila zdravnika, ki je obravnaval smrt deklice, ter da “zoper odločbo uradnega veterinarja, ki je bila izdana na podlagi zakona o zaščiti živali, pritožba ne zadrži izvršitve, niti ni dopusten predlog za odlog izvršitve odločbe, gre za izvršljivo odločbo”. Pooblaščenka družine, ki je lastnica psa, je za časopis dejala, da z obdukcijskim zapisnikom lastniki niso bili seznanjeni.

Preberite tudi:

Groza v Mengšu: Znane nove podrobnosti tragedije

U. C.