V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1384 klicev, od tega 420 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 93 nanašalo na kriminaliteto, 143 na javni red in mir, ter 139 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 30 prometnih nesreč  z  materialno škodo in 10 prometnih nesreč  z lažjimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 57 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 17 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 1 nezakoniti prehod državne meje.

Vlomi:
V Ribnici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 600 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina, harmonika in zvočnik. Škoda znaša okoli 1500 evrov.
Na območju Most je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena kuhalna plošča, jeklenka in posoda. Škoda znaša okoli 120 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke KTM in Giant, ter dva para smuči. Škoda znaša okoli 2000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v trafiko, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 3000 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in računalnik. Škoda znaša okoli 5500 evrov.

Prometna varnost
Danes, nekaj po polnoči so policisti na Vrhniki obravnavali padec voznika z električnim skirojem. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku) trčil v robnik in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 20.30 pa je v Grosuplju zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku) padel kolesar. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

V  petek okoli 16.30 je na cesti od Muljave proti Ivančni Gorici prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega vozila zapeljala preblizu desnega roba in zapeljala z vozišča. Preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

V petek okoli 13.30 je na Uncu prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen avtobus in voznik osebnega vozila. Po doslej znanih podatkih je voznik osebnega vozila nenadoma zapeljal levo na nasprotni vozni pas in trčil v avtobus, ki je peljal nasproti. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled. Po znanih rezultatih bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj okoli 15. ure je v Kisovcu prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika pred seboj. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 12. ure je v Grosuplju prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila. Pri vzvratni vožnji na parkirišču je spregledala peško, ki je ob sebi potiskala kolo in trčila v njo. Peška se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

V petek okoli 19. ure je na Tržaški cesti na Brezovici prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik mopeda zavijal na kolesarsko stezo in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V petek okoli 21. ure je na avtocesti iz smeri Brezovice proti Vrhniki prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je trčil v zadnji del vozila pred seboj. V nesreči se je drugi voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Ta vikend je v kar nekaj nesrečah bila prisotna večja količina alkohola pri voznikih. Neslavni rekorder tega tedna pa je bil odkrit na območju Ribnice, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,45 mg/l alkohola v izdihanem zraku! Odvzemu vozniškega dovoljenja je sledilo še pridržanje in obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Uredništvo