Nedopustno zapiranje ulice: Župan Janković zlorablja oblast in samovoljno zapira ulice v Kosezah

Danes so prebivalci Kosez doživeli popoln šok, ko je župan Zoran Janković nenapovedano zaprl Ulico Bratov Učakar, ki vodi do njihovih parkirnih mest. To nedopustno dejanje je povzročilo izjemno nevšečnost in omejilo dostop do terasastih blokov, ki so srce tega naselja. V ozadju pa se skriva zaskrbljujoča resnica: župan Janković je znova dokazal, da mu za dobrobit prebivalcev ni niti najmanj mar, saj ga vodi zgolj želja ustreči Stojanu Petriču in podjetju Kolektor, ki gradi bloke Koseško okno.

Prebivalci Kosez in Četrtne skupnosti Šiška so upravičeno jezni in razočarani nad mestno oblastjo, ki se norčuje iz njih ter postavlja kapital na prvo mesto. V najlepšem mestu smo postali drugorazredni, medtem ko privilegirani prijatelji župana Jankovića nemoteno gradijo in zapirajo ulice po svoje. Dovolj je tega!

Koseze so dolgo veljale za idilično naselje, kjer so prebivalci uživali v miru, lepoti okolice in prijetnem sosedskega vzdušja. Vendar pa se je v zadnjem času ta idila razblinila, saj župan Janković očitno meni, da so potrebe nekaterih posameznikov pomembnejše od potreb celotne skupnosti. Nenadno zaprtje Ulice Bratov Učakar za kar 3 dni je samo zadnji v vrsti škandaloznih dejanj, ki so jih prebivalci Kosez morali prenašati zaradi kapric župana.

Kako lahko župan, ki je bil izvoljen z namenom, da skrbi za dobrobit svojih volivcev, tako brezbrižno zanemarja njihove potrebe? Zakaj privilegira izbrance in jim dovoljuje gradnjo ter zapiranje ulic, medtem ko ostali prebivalci trpijo? Odgovori na ta vprašanja se skrivajo v ozadju političnih vezi in spornih povezav med županom Jankovićem, Stojanom Petričem ter podjetjem Kolektor.

Prebivalci Kosez in Četrtne skupnosti Šiška so si enotni ter so izrazili svoje nezadovoljstvo ter zahtevali odstop župana Jankovića. Dovolj je njegovega vladanja, ki temelji na samovolji in ignoriranju potreb ljudi. Zaslužimo si voditelja, ki bo postavil na prvo mesto blaginjo in zadovoljstvo vseh prebivalcev, ne pa privilegij nekaj izbrancev.

Prihodnost Kosez je odvisna od nas samih. Ne smemo več dovoliti, da nas župan Janković zanemarja in nam jemlje pravico do dostopa do lastnih domov. Zahtevajmo transparentnost, pravičnost in odgovornost v mestni oblasti. Čas je, da župan Janković odstopi in naredi prostor za voditelja, ki bo prisluhnil potrebam in željam ljudi. Samo tako bomo ponovno postali enakopravni prebivalci najlepšega mesta.

Prebivalci Kosez smo postali drugorazredni, privilegirani prijatelji župana pa gradijo po svoje.

SVETNIŠKO VPRŠANJE ULICA BRATOV UČAKAR

 

Uredništvo
Za Utrip Ljubljane zapisal mestni svetnik SDS Igor Prodanović