Ne nasedajte praznim in lepim besedam

Vir: Slovenske novice

V oddaji Hobotnica je bil ta teden bil v gosteh Janko Veber. Prej dolgoleten član SD (ZLSD), ki je pod okriljem te stranke opravljal številne pomembne funkcije v državi, danes nepovezani poslanec, ki noče več na glas povedati, da je levičar (kar je po svoje razumljivo…). Oddaja bi bila naravnost smešna, če ne bi bilo vse skupaj še kako resno, saj ta človek sedi v našem parlamentu.

G. Veber nas je na vsak način želel prepričati, da v Sloveniji ni državne lastnine, ker le-ta ni zapisana v Ustavi. Po mnenju g. Vebra torej tisto, kar ni zapisano v Ustavi, ne obstaja! Še dobro torej, da smo v Ustavo zapisali vodo, saj bi bili v nasprotnem primeru vsi žejni!

G. Veber trdi, da v Sloveniji obstaja le zasebna lastnina: privatna zasebna lastnina in skupna zasebna lastnina. To, da tudi teh dveh bistroumnih Vebrovih skovank ni v Ustavi, g. Vebra ne moti. Glavno, da je on na »desničarski« televiziji izjavil, da državne lastnine ni in da smo, ker ima država v lasti NLB in ostala podjetja, vsi kapitalisti. Ne g. Veber, ko ima država v »skupni zasebni lasti« toliko podjetji, kot jih ima Slovenija, so njeni državljani lahko kvečjemu socialisti (po ali proti svoji volji). In če neki stvari, ki se ne obnese, spremeniš ime, se stvar še vedno ne bo obnesla. Če boste na primer lakoto preimenovali v »vitko zadovoljstvo«, lačni ljudje zaradi tega še vedno ne bodo ne siti ne zadovoljni.

Zato gospodje politiki, prizanesite nam s svojim besednimi igricami tipa »tehnične ovire« ali »skupna zasebna lastnina« in se raje izkažite s svojimi dejanji. In drage sodržavljanke in sodržavljani, ne nasedajte praznim in lepim besedam, uporabljajte svojo glavo pa boste že samo na podlagi izrečenih nesmislov lahko hitro ugotovili, kdo nekaj govori samo zato, ker se dobro sliši in kdo dejansko ponuja dobre rešitve za Slovenijo. Kot bi rekel voditelj oddaje Hobotnica: Volite modro!

A. Ž.