Največji turbokapitalisti so člani Foruma 21

PublishWall

Mladi kaviar socialistek in salonski levičar, predsednik Mladega foruma stranke SD, Andrej Omerzel, je v soboto na kongresu podmladka stranke SD izjavil: ˝Revolucija je vedno bila in vedno bo pravo zdravilo za bolezni,  ki udrihajo po nas mladih. Mladost nam nudi, da z razmišljanjem izven okvirjev, velikim pogumom in želji po spremembah  zopet dosežemo svobodo, enakost, bratstvo. Naj živi revolucija!˝

Ob tem je pozabil omeniti, da so rdeče revolucije po svetu terjale približno 100 milijonov žrtev. V stranki SD so baje tako navdušeni nad mladim možem, da si celo sama evropska poslanka SD, Tanja Fajon, želi sodelovanja s takim revolucionarjem. Zanimivo, ni kaj.

No, mladi gospod revolucionar je kasneje na svojem Twitter profilu zapisal, da je s to izjavo vrgel iz  tira ˝desne turbokapitaliste˝ (ne vem sicer, kdo bi lahko bil desni turbokapitalist) in pri tem spet pozabil omeniti  svoje strankarske kolege, Jana Škoberneta (družinsko podjetje Škobernetovih, ESOTECH, je počrpalo za 58 milijonov sredstev v času levih vlad) ali npr. Matjaža Hana, premožnega poslanca stranke SD. Pozabil je seveda tudi omeniti, da so
vsi največji turbokapitalisti v Sloveniji pravzaprav člani Kučanovega Foruma 21. Mimogrede, tudi stric Milan je sedel na kongresu Mladega foruma.

V Sloveniji se nam očitno res ni treba bati, da nam bo zmanjkalo revolucionarjev, s polnimi žepi evrov, ki tako omamno dišijo po…turbokapitalizmu. Tistem turbokapitalizmu, ki ga levi, vselej pripišejo desnim.

S. P.