Najprej cirkus, nato sramoten poraz

Vir: englishcurie.fr

Volitve so mimo in vemo, katera stranka je zmagala. Sestava državnega zbora se je zelo spremenila. Izpadlo je kar nekaj poslancev, ki jih zagotovo ne bomo pogrešali. Če začnemo pri nekoč, kako lepo se sliši, vodilni stranki SMC. Med znanimi imeni je prav gotovo na prvem mestu ministrica Makovec Brenčič, sledi ji Simona Kustec Lipicer, pa veliki vseved, ptica selivka Jani Moderndorfer, tu je tudi vedno strpni Kamal Izidor Shaker, Jasna Murgel, Dragan Matić, Mitja Horvat (gospod, ki je protiustavno odvzel mandat Janezu Janši). Tudi državni sekretar Jure Leben je izvisel. Gre le za najbolj znana imena stranke SMC, saj je, kot vemo, stranka izgubila 2/3 poslancev in roko na srce, ostalih sploh ne poznam.

Pri Socialnih demokratih so največji poraženci zagotovo nekdanji minister in oseba, ki je veliko pripomogla k bančni luknji, Franc Križanič, pa kar trije nekdanji ministri in sicer: Anja Kopač Mrak, Jernej Pikalo in Ljubica Jelušić. Ne smemo pozabiti nekdanjega sindikalista Dušana Semoliča.

Pri Levici me je najbolj razveselila neuvrstitev Lare Janković (se spomnite, kako je rohnela na proslavi v Dražgošah?), pa lažni Janez Janša, ki je kandidiral v Grosuplju. Izvoljena ni bila niti, sicer vrhunska kuharica, Alma Rekić (volilci so se odločili, da jo bodo raje za kuhinjskim pultom gledali).

Zelo veliko presenečenje je pravzaprav neizvolitev Alenke Bratušek in Karla Erjavca, ki je, ne boste verjeli, dobil le nekaj manj kot 400 glasov. In to je dokaz, kaj prinaša zavezništvo z ljubljanskim županom. Najprej cirkus, nato sramoten poraz.

Vir: ebay.co.uk

Za koga ste vi najbolj srečni, da ga ne boste več gledali in poslušali v Državnem zboru?

S. P.