V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 632 klicev, 184 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo  na  kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in tehnične predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električna kolesa. Podjetje je oškodovano nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete in alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 9.30 se je v Iški loki zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 6.30 je na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami v smeri Ljubljane prišlo do naletnega trčenja, v katerem sta bila udeležena voznika  osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavljalo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo