Na ta vprašanja bo danes odgovarjal premier Janez Janša

Foto: Demokracija

Danes se v državnem zboru, s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade, začenja redna majska seja, ki bo trajala do srede.

 

Premier Janez Janša bo odgovarjal na vprašanja poslancev, ki se nanašajo na dogajanje povezano s epidemijo koronavirusa.

Med drugim bo predsedniku vlade Janezu Janši poslansko vprašanje, glede vpliva javnofinančnih kazalcev na prihodnost, v imenu LMŠ postavil poslanec Jani Möderndorfer, ki je pred kratkim izstopil iz poslanske skupine in stranke SMC.

Poslanec SDS Marko Pogačnik je za premierja najavil vprašanje o oceni učinkovitosti ukrepov iz prvega in drugega protikoronskega svežnja ter glede nadaljnjih korakov vlade pri sprejemanju ukrepov. Poslanka Levice Violeta Tomić bo Janezu Janši postavila vprašanje glede protivladnih protestov, poslanec SD Jani Prednik pa bo premierju zastavil vprašanje glede odzivov vlade na stiske ljudi zaradi pandemije bolezni covid-19.

Redna majska seja bo tako potekala od ponedeljka do srede, v drugi polovici tedna pa naj bi se poslanci sestali še na izredni seji državnega zbora, kateri bo DZ potrjeval tretji protikoronski sveženj.

U. C.