V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 597 klicev, 190 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 62 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno  tatvino, 17 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilništva kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v zabojnik od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Včeraj smo bili obveščeni o drzni tatvini do katere je prišlo okoli 11. ure v  Kosišah  pri Kamniku. Neznana  storilca  sta na domu zamotila starejša oškodovanca s pogovorom o izvedbi popisa električnega števca. Med tem sta iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s kombijem bele barve. Opis storilcev: oba visoka okoli 170, oba sta imela na glavi črne kape in nosila kirurško masko.
Policisti glede  okoliščin  kaznivega  dejanja  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

Rop trgovine
Včeraj,  okoli  10.  ure  smo bili obveščeni v eni izmed trgovin na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil  z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in se s  kraja odpeljal s kolesom črne barve. V dogodku ni bil nihče poškodovan.
Opis  storilca: moški star med 25 in 30 let, višje postave, dolgih las, oblečen v dolg siv plašč, spodaj sivo majico, črne hlače trenirke s črto.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14.30  se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 18. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do  prometne  nesreče  je  prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost  kolesarki  na  kolesarski  stezi.  Pri  tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Šlandrovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Uredništvo, J.V.