V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.420 klicev. Med 597 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

 

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.30 sta v Podklancu, občina Dravograd, trčila motorist in voznik kombiniranega vozila. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so poškodovanca prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 7.18 se je v naselju Opatje selo, občina Miren – Kostanjevica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovanega motorista in policiji.

Ob 7.41 sta v naselju Spodnja Velka, občina Šentilj, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Gornja Radgona in JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz poškodovanega vozila rešili osebo, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču izteklih motornih tekočinah in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči poškodovanih oseb. Reševalci NMP Lenart in Maribor so v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor tri poškodovane osebe.

Ob 13.46 sta na ulici Pod strahom v naselju Lavrica, občina Škofljica, trčila potniški vlak in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlite tekočine in preventivno pregledali potniški vlak. V nesreči poškodovani osebi so pregledali in oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 13.46 sta naselju Spodnja Vižinga v občini Radlje ob Dravi trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in na nadaljnjo zdravljenje prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 14.25 je na avtocesti na izvozu za Rudnik, občina Ljubljana, osebno vozilo zletelo z vozišče in prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator vozila, vozilo postavili nazaj na kolesa in nudili pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 15.18 sta v naselju Matena, občina Ig, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli poškodovano osebo in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.47 sta na Ljubljanski cesti v naselju Spodnje Hoče, občina Hoče – Slivnica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču izteklih motornih tekočinah. Reševalci NMP Maribor so preventivno na pregled v UKC Maribor eno osebo.

Ob 19.53 se je na cesti Kobarid – Staro Selo, občina Kobarid, osebno vozilo zaletelo v drevo in se obrnilo na streho. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Tolmin in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin.

Ob 23.25 sta na regionalni cesti Izlake – Zagorje ob Savi v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in Zagorje-mesto so zavarovali in razsvetlili kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč pri nalaganju vozil in prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Zagorje. Ti so jo prepeljali v SB Trbovlje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 45 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 51 tatvin, 24 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 1 rop ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 65 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 63 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (26), Maroka (13), Bangladeša (11).

Spletno uredništvo