V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 993 klicev. Med 459 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 51 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

V 43 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 1 vozniku zasegli vozilo.

Ob 12.03 je v naselju Rožnik, občina Grosuplje, na dvorišču med stanovanjskim in gospodarskim objektom delovni štirikolesnik povozil osebo. Gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje, Št. Jurij in Škocjan so zavarovali kraj dogodka in mesto pristanka helikopterja, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi težje poškodovane osebe, ki jo je helikopter prepeljal v UKC Ljubljano.

Ob 12.55 je na Betinovem klancu na Bledu osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč NMP Bled. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.47 je med Trpčanami in Jablanico, občina Ilirska Bistrica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica pri prenosu poškodovane osebe in postavili vozilo nazaj na cestišče. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.59 je pri sestopu proti Planici, občina Kranjska Gora, pohodnici spodrsnilo na poledeneli gozdni cesti. Gorski reševalci GRS Rateče so poškodovanki oskrbeli poškodovano roko in jo z motornimi sanmi prepeljali do mesta, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 16.45 se je na območju Velikega Polovnika, nad naseljem Log Čezsoški v občini Bovec, pri vračanju v dolino pri padcu poškodoval tuj pohodnik, ki zaradi poškodb ni mogel nadaljevati pot. Posredujejo reševalci GRS Bohinj. Preko noči so bivakirali, zjutraj ob 7.00 pa jim je na pomoč poletel helikopter SV.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Maribor, Murska Sobota in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 16 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 ropa, 2 drzni tatvini, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 ponarejanje listin.

26. 12. 2023 je bi v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Mercedes Benz, E/220/D AUT, črne barve, reg. št. KR KU-788.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 168 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 132 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Maribor, 12 na območju PU Koper, 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (111), Afganistana (18) in Bangladeša (13).

Spletno uredništvo