V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.757 klicev. Med 704 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

 

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 25 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike.

Ob 11.09 sta na krožišču v Kozini , občina Hrpelje -Kozina, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Materija so do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovani osebi, vršili prometno in požarno varovanje, odklopili akumulatorja ter z absorbcijskim sredstvom posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP Sežana so poškodovano osebo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 12.21 so na dolenjski avtocesti med priključkom Cikava in priključkom Grosuplje, občina Grosuplje, trčila štiri osebna in dve kombinirani vozili. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in počistili posledice nesreče s cestišča.

Ob 12.27 sta v kraju Bušeča vas, občina Brežice, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev ter z absorbcijskim sredstvom posuli iztekle tekočine. Poškodovanca so reševalci prepeljali v SB Brežice.

Ob 12.51 je v kraju Vaneča, občina Puconci, prišlo to trčenja dveh osebnih vozil. Pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli iztekle tekočine z absorpcijskimi sredstvi ter nudili pomoč reševalcem NMP. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

Ob 16.13 se je v kraju Žejno, občina Brežice, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, vozilo postavili na kolesa in z absorbcijskim sredstvom posuli iztekle tekočine. Poškodovanko so reševalci prepeljali v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 2 ropa, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

6. 10. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebi avto znamke Renault megane, bele barve, letnik 2020, registrskih številk KP GR987.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 179 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 171 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (91), Maroka (31) in Pakistana (21).

Spletno uredništvo