V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 673 klicev, od tega 188 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 63 nanašalo na kriminaliteto, 30 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 7 vlomov ( v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje  stvari.  Posredovali  so  v primeru  nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali  so  18  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 7 nesreče z lahkimi telesnimi  poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na  Viču  je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke Specialized. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države
Včeraj,  okoli  7.30  smo  bili obveščeni, da je na štajerski avtocesti pri Domžalah obstalo osebno vozilo iz njega pa so zbežale osebe. Ugotovljeno je bilo,  da  sta  dva  državljana Romunije  v vozilu prevažala 9 državljanov Pakistana  in  Indije,  ki  so  nezakonito  vstopili na  ozemlje Republike Slovenije. Ob okvari vozila so vsi zbežali v gozd, kjer pa so jih policisti kmalu  izsledili.  Osumljencema je bilo odrejeno pridržanje in bosta zaradi suma storitve  kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj,  nekaj  po  15.30  je ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in Brdom  prišlo do  prometne  nesreče  v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnih  vozil.  Ugotovljeno  je bilo,  da  je  voznica  zaradi  vožnje  z neprilagojeno   hitrostjo  trčila  v  vozilo  voznika pred  seboj,  ki  je zmanjševal   hitrost  zaradi  gneče.  Oba  voznika  in  sopotnik  v  vozilu povzročiteljice   so   se   lažje  poškodovali.  Zoper  voznico  bo  uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 18.30 je na Bleiweisovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče  v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da  je  voznik  zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo  trčil v vozilo voznice,  ki  se je ustavila v gneči, nato pa jo je odbilo še v vozilo pred njo.  V  nesreči  sta  se voznica in njen sopotnik lažje poškodovala. Zoper
povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo