V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.125 klicev. Med 444 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 80 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

 

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nikogar.

Ob 2.51 sta na avtocestnem izvozu za Krtino v smeri Celja, občina Domžale, osebno in kombinirano vozilo trčili v skupino divjih prašičev. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in na vozilih odklopili akumulatorje. Poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 3.27 so v križišču Celovške ceste in ulice Jožeta Jame v Ljubljani trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, pregledali pogonsko baterijo električnega vozila in do prihoda reševalcev NMP poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju oskrbeli poškodovani osebi in ju nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 7.16 je na lokalni cesti v naselju Sela pri Dobovi, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v objekt. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo in nudili pomoč reševalcem NMP Brežice. Slednji so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 12.13 sta na lokalni cesti Sela pri Raki-Velika vas, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, prevrnjeno vozilo izvlekli nazaj na cestišče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno poškodovano osebo in nudili pomoč reševalcem NMP. Slednji so jo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 12.31 sta v Rižani v občini Koper trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi, reševalcem NMP pa pri prenosu le-te. Slednji so jo prepeljali v SB Izola.

Ob 15.23 je na Mariborski cesti v Orehovi vasi, občina Hoče-Slivnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča ter trčilo v drevo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so 4 poškodovane osebe prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 nasilji v družini in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 73 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (29), Iraka (20) in Maroka (13).

Spletno uredništvo