V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 718 klicev, 248 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 62 nanašalo  na  kriminaliteto, 66 na javni red in mir, ter 87 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali  26  prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana  motorista. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 8 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ženski gorski kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.
Na območju PP Bežigrad so obravnavali vlom v novogradnjo, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Lastnik je bil oškodovan za nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj nekaj po 11. uri se je na cesti skozi Tuhinjsko dolino, pri zaselku Golice, zgodila prometna  nesreča, v kateri je bil po prvih podatkih samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v robnik. Pri tem je motorist padel in se huje telesno poškodoval. Državljan Madžarske je bil s helikopterjem prepeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe.

Včeraj okoli 18. ure se je na Tržaški cesti v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz parkirišča odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo  življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo   zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo