V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1386 klicev, 454 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 98 nanašalo na  kriminaliteto, 140 na javni red in mir, ter 159 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 41 prometnih nesreč z materialno škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v katerima so bili huje poškodovani motorista in potnica na motorju. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega  reda  in  miru  so intervenirali 46 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 16 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Višnji Gori je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.400 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.
V Grosuplju je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil električne in telekomunikacijske vodnike. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov

Požar
V petek okoli  4.30 je prišlo obvestilo o dimu, ki prihaja iz ene izmed hiš na območju Kamnika. Po prvih podatkih je zagorela električna napeljava v starejši hiši in je v dogodku, v katerem ni bil  nihče poškodovan, nastala manjša materialna škoda. Stanovalec, ki je sam skozi okno prišel iz hiše, je bil preventivno odpeljan v ZD Kamnik. Požar so pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o požaru gospodarskega poslopja v okolici Ivančne  Gorice. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok  za  požar, v katerem je nastala večja škoda, še ni znan. Pogorelo je celotno gospodarsko poslopje v katerem so bili tudi traktor, bager in druga kmetijska mehanizacija ter seno. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli danes dopoldan.

Prometne nesreče:
V petek okoli 11.30 se je na Cesti na Vrh v naselju Gradišče zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem ovinku padel. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 18.30 se je na cesti od Štalcarjev proti Livoldu med zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je motorist zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v bok vozila, ki je pripeljal  nasproti. Pri tem sta se motorist in potnica na motorju huje poškodovala, voznik osebnega vozila in potnica v vozilu pa lažje. Udeleženca na motorju sta bila s helikopterjem prepeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa po prvih podatkih ni ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil  zaradi  suma  kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V  petek okoli 23.50 se je na štajetski avtocesti iz smeri Domžal proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred  seboj. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 1.09 mg/l alkohola v litru izdihanega  zraka. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V  petek okoli 23.30 se je na Slovenski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.96 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 8.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in udeleženec na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost vozniku e-skiroja. Pri tem se je voznik  e-skiroja  lažje  telesno  poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek okoli 21. ure se je v Zaborštu pri Dolu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti  pri  njej  pokazal 0.57 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Uredništvo