Vlada Roberta Goloba je vlada kadrovskih priložnosti za cel kup skrajnih levičarjev. Pod njegovo vlado je veliko levičarjev, ki so svojo prominentnost gradili predvsem na omrežju Twitter, dobilo nove zaposlitve. Veliko njim je nova oblast na široko odprla pot do redne službe v javni upravi.

Eden od takih je borec proti kapitalizmu in šampion delavskih pravic dr. Matej Klarič. Borcu za brezrazredno družbo je pot v razrednost pokazal Luka Mesec, trenutni minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga je najel za predstavnika za odnose z javnostmi na svojem resorju – že četrtega zapored!

Vir: posnetek zaslona GOV.SI

Klarič, ki je predvsem poznan po svojih čivkih, naj bi pred nastopom službe v javni upravi, bil po njegovih besedah politolog, “ki si trenutno kruh služi z novinarskim delom.” V Reporterju, kjer lahko preberemo kakšen njegov članek, pa je zapisano, da je dr. Matej Klarič politolog in novinar.

No kakorkoli, Klarič je od zdaj naprej javni uslužbenec, zaposlen kot svetovalec za odnose z javnostmi na Meščevem ministrstvu. Ves čas prejšnje vlade je bil zelo aktiven pri blatenju le te in se aktivno vključeval v pozive na volitve proti takratni vladi. S stranko Levica pa si delijo še eno strast, to je ljubezen do socializma in opevanja neke že propadle države, ki jo le pri nas še kujejo v zvezde.

Vsekakor se ob vsem tem poraja vprašanje, če je njegova zaposlitev nagrada za boj proti prejšnji oblasti.

 

Uredništvo, J.V.