Vir: Socialna omrežja

Dejstvo je, da je novi koronavirus med nami. Zaradi njega ljudje zbolevajo, izgubljajo službe in tudi umirajo. Slovenska vlada se s sprejetjem ukrepov trudi zajeziti širjenje novega koronavirusa. Nekatere države v Evropi so z namenom zajezitve virusa sprejele veliko strožje ukrepe in jih državljani dosledno upoštevajo. V Sloveniji pa smo žal priča neupoštevanju sprejetih ukrepov ter celo pozivom k kršitvam vladnih odlokov. Poleg tega, da se leva politična opcija trudi rušiti vlado na vse načine, tudi s protivladnimi protesti, kljub prepovedi zbiranja, smo priča tudi temu, da osrednji mediji nudijo platforme za izražanje svojega mnenja ljudem, ki so pripravljeni napadati verodostojnost vlade in imajo zaradi takšnih in drugačnih okoliščin na mnoge ljudi vpliv. Tokrat se jim je, iz pokoja, tradicionalno pridružil tudi Milan Kučan.

Milan Kučan ruši napore zdravstva?

Milan Kučan je imel intervju v Delu, natančneje v prilogi Ona Plus, kjer je izrazil svoje laično mnenje, da je sicer bolezen resna, je pa problem v tem, da vlada to izkorišča za ustrahovanje ljudi, ter da nekateri ukrepi nimajo nič z varovanjem pred boleznijo. Ni pa pojasnil za katere ukrepe naj bi šlo. 

Naj poudarimo, da je Milan Kučan dolgoletni politik z močnim vplivom in imajo njegove “nepremišljene” izjave lahko negativne posledice na življenje državljank in državljanov Republike Slovenije. 

Na intervju se je odzval tudi predsednik vlade, Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal: »Zaradi takih “vplivnežev”, ki rušijo napore zdravstva preko laži, da vlada RS  sprejema ukrepe zaradi ustrahovanja, ljudje danes zbolevajo in umirajo. Tisti, ki trdi, da so ukrepi zaradi ustrahovanja, posredno nagovarja ljudi, naj jim nasprotujejo. #podlo«

U. C.