Migranti, matematika in zdrava pamet

Vir: Dnevnik.hr

Migranti so ena najbolj vročih tem letošnje predvolilne kampanje. Čeprav bi se nekateri mediji najraje izognili tej temi, pa ostaja dejstvo, da je to eden izmed večjih, če ne kar največji problem, ki trenutno pesti Slovenijo. Zato se tudi vsaka stran trudi, da bi ljudi prepričala v svoj prav, tudi z manipulacijami in lažmi. Saj nekdo mora lagati, če eni trdijo, da migrant stane 18 /mesec, drugi pa, da stane 1963 /mesec.

Vsak človek, z vsaj kančkom zdrave pameti, se mora zavedati, da je 18  čisto nerealna številka. Če se najde kdo, ki ne bi stradal, če bi imel na voljo le 18  na mesec za prehrano, naj hitro pove kako in bomo rešili svetovno lakoto. Otroci v šoli za šolsko prehrano, le za en obrok, plačujejo 3x več, pa so v šoli le med delavniki. Mi pa čudežno nahranimo, nastanimo, oblečemo in zdravstveno ter higiensko oskrbimo migranta s pičlimi 18 !

V teh dneh vsak dan mejo ilegalno prestopi  40 migrantov in ta številka se povečuje. Vsi zaprosijo za azil pri nas. Če bo šlo tako naprej, bo v enem mesecu v Sloveniji novih 1200 migrantov, v enem letu pa 14 400. Ker 18  za migranta očitno ni dovolj, bomo za vsakega migranta plačali 1963 /mesec (mimogrede – to številko je navedlo Računsko sodišče), kar pomeni 28 267 200,00 /mesec! Če bomo seveda imeli srečo in se tok, kljub vsem napovedim, ne bo povečal.

Ali veste koliko pokojnin po 500  je to? 56 534! Ali če bi ta znesek razdelili med vseh 616 647 upokojencev. Vsak bi vsak mesec dobil 45 ! Si predstavljate, koliko bi to pomenilo upokojencu, ki sedaj životari s 300  pokojnine? Da ne govorimo o tem, kako bogati bi bili s tem zneskom, če bi jim levičarji zaupali skrivnost, kako se z 18 /mesec pokrije vse stroške bivanja in preživetja.

A. Ž.