Zaskrbljujoč dogodek na mestnem avtobusu v Ljubljani, v katerega je vpleten Maročan in dve mladoletni dekleti. Policija podal tudi izjavo in dogodek potrdila

Včeraj smo lahko zasledili objavo nekdanjega poslanca in prvaka SNS Zmaga Jelinčiča, v kateri je spraševal policijo, ali bodo spet navajali, da gre za  zavajanje javnosti. Njegovemu zapisu je bila priložena fotografija sporočila, v katerem si lahko preberemo o dogodku, ki se je zgodil pred nekaj dnevi na mestnem avtobusu. Neznana oseba naj bi vlekla dve učenki za roke na avtobusu, pri tem je bila ena od mladoletnih deklet tudi lažje poškodovana, saj je bila z neznanim predmetom porezana po roki.

Celotno situacijo je poskušala umiriti starejša gospa, a je moški dekleti kljub temu spremljal do doma. Starši so mladoletnico takoj odpeljali v UKC in o vsem obvestili Policijo. Tudi šola se je na nezaslišan dogodek takoj odzvala in prijavila dogodek vsem institucijam in opravila razgovore tako z učenkama kot njunima staršema.

Dopis, vir: FB Zmago Jelinčič plemeniti

Policija je danes podala izjavo za javnost o zgoraj opisanem dejanju. V izjavi so zapisali:

Policijska uprava Ljubljana je bila v preteklem tednu obveščena o dogodku na avtobusu na območju Ljubljane. Po trenutnih ugotovitvah je znano, da je 24 letni moški (drž. Maroka) na avtobusu ogovarjal potnike in v dogodku z neznanim predmetom lažje poškodoval tudi otroka, ki se je nahajal na avtobusu.
Policisti so takoj po dogodku začeli z aktivnostmi in ugotovili identiteto osumljenca, ter zoper njega izvedli vse zakonsko predvidene aktivnosti.

Zbiranje obvestil in preverjanje samih okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno poteka. O ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. Več pojasnil vam zaradi interesa preiskave in v skladu z določbami 287. člena Kazenskega zakonika zaradi zaščite mladoletne osebe ne moremo posredovati.

Spletno uredništvo
Naslovna fotografija iz arhiva je simbolična