V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.402 klicev. Med 602 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 133 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Ljubljana in PU Koper.

Ob 6.05 sta na Pohorski cesti v občini Radlje ob Dravi trčili osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč drugim enotam. Poškodovanih ni bilo.

Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Vevški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču pri vključevanju odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 11. ure se je v naselju Mala vas pri Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval.

Ob 11.30 sta v Bukovcih, občina Markovci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje ter pomagali pri oskrbi poškodovane osebe do prihoda NMP Ptuj.

Ob 12.58 sta na avtocesti Smednik–Dobruška, občina Brežice, vas trčila osebno vozilo in cisterna z butan plinom. Osebno vozilo je ob naletu zagorelo, voznik je začetni požar pogasil sam. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje, nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila in opravili meritve zaradi puščanja propan butana na cisterni. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 14.26 sta pri naselju Globoče, občina Vojnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, iz vozil rešili poškodovani osebi ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 33 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, 2 drzni tatvini, 2 grožnji ter 1 rop.

Včeraj popoldan so policisti na Logu, ustavili vozilo francoskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je francoski voznik v vozilu prevažal 3 tujce (državljane Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Logatca pa so ustavili vozilo francoskih registrskih oznak v katerem je ruski voznik v vozilu prevažal 8 tujcev (državljane Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Francije in Rusije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.  

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 142 na območju PU Novo mesto, 23 na območju PU Ljubljana, 23 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Nova Gorica, 3 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (76), Maroka (57), Turčije (29).

Spletno uredništvo