V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 614 klicev, od tega 202 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 73 nanašalo na  kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 9 vlomov  (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje  stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Kriminaliteta


Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena športna in motoristična oprema,  platišča in kolo znamke Gary Fisher. Škoda znaša okoli 3300 evrov.
V  Šiški  je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bil odtujen električni skiro, smuči in oblačila. Škoda znaša okoli 1900 evrov.
Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15. ure je v Sinji Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri sta  bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Nesrečo je povzročil pešec, ki je izven prehoda šel čez cesto brez, da bi se prepričal, da lahko to  varno stori. V nesreči je bil pešec lažje poškodovan, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Okoli  14.30  je na cesti med Zagorjem ob Savi in Litijo prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo,  da  je zapeljal izven vozišča in tam trčil v drevo. V nesreči sta se voznik  in  njegova  sopotnica  lažje poškodovala.  Uveden  bo prekrškovni postopek.

Nekaj  po 14. uri pa je na cesti med Veliki Laščami in Malo Slevnico prišlo do  prometne nesreče  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča  in  tam trčil v drevo. V nesreči se je lažje poškodoval. Uveden bo prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.