V zadnjem tednu je bilo veliko policistov napotenih na poplavna območja, kjer še naprej opravljajo naloge varovanja premoženja. Sodelovanje z občani na teh območjih je resnično dobro, saj vsakodnevno prejemajo informacije, s katerimi lahko učinkovito preprečujejo kazniva dejanja. Vsekakor pa so storilci kaznivih dejanj še kako aktivni tudi na območjih, ki jih neposredno niso prizadele poplave in kjer policisti opravljajo redno delo pri skrbi za javno varnost in preprečevanje kriminalitete.

 

Včeraj ponoči je policijo občan obvestil, da dve osebi poskušata vlomiti v gostinski lokal na območju Tacna. Policisti so ob prihodu na kraj tam izsledili 22- in 33-letnika, ki sta vlamljala v lokal, vendar so jima policisti dejanje preprečili. Zoper oba bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

V istem času so policisti v Grosuplju pri obhodu terena opazili 21- in 38-letnika, ki sta vlomila v parkirano osebno vozilo in iz njega odtujila gotovino. Oba sta bila pridržana za nujno potreben čas, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V zgodnjih jutranjih urah pa so bili obveščeni o sumljivem dogajanju pri stanovanjski hiši v Mostah, kjer so policisti zalotili 41- in 55-letnika, ki sta ravno zapuščala hišo, v katero sta vlomila. Iz hiše sta odtujila kar nekaj nakita, ki pa je bil vrnjen lastnikom. Med postopkom se je 55-letnik s ponarejenimi dokumenti izdajal za drugo osebo. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje in bosta tekom današnjega dne privedena pred preiskovalnega sodnika.

V petek so moščanski policisti takoj po izvršitvi ropa, kjer je storilec z nožem zahteval vrednejše stvari, v neposredni okolici izsledili mladoletnega storilca. Danes ponoči pa so pri vlomu v gostinski objekt v centru mesta zalotili dve mladoletnici. Zoper vse sledijo ustrezni postopki. Več podatkov o teh dveh kaznivih dejanjih zaradi določil 287. člena Kazenskega zakonika ne morejo posredovati, saj so v dejanja vpletene mladoletne osebe.

Občankam in občanom se zahvaljujejo za posredovane informacije in pozivajo, da jim zaznana sumljiva ravnanja sporočijo na interventno številko policije 113. Tako lahko pomagajo preprečiti storilcem, da bi oškodovali bodisi njih, bodisi njihove sosede, znance ali povsem naključne mimoidoče. Skupaj lahko zagotovo bolje poskrbimo za varnost vseh nas!

 

Spletno uredništvo,

Vir: policija.si