Foto: Policija (slika je simbolična)

Ljubljanski policisti so v obdobju zadnjih dveh tednov obravnavali primere ropov v različnih prodajalnah na območju Most. 

Osumljenec je v vseh primerih zaposlenim zagrozil ter od njih zahteval denar, grožnje pa podkrepil z ostrim ali drugim nevarnih predmetom ter na tak način izvršil rop v eni izmed prodajaln in v gostinskem lokalu na Zaloški cesti ter v prodajalni na Povšetovi ulici v Ljubljani.

Na podlagi preiskave in zbiranja informacij so policisti ugotovili, da je za storjena dejanja utemeljeno osumljen 28-letnik, ki prihaja iz okolice Ljubljane. Minuli četrtek mu je bila zaradi utemeljenih sumov treh kaznivih dejanj ropa odvzeta prostost.

Osumljen tudi ropa v Medvodah

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je osumljen tudi dveh podobnih kaznivih dejanj ropa in poskusa ropa na območju Medvod v začetku tega meseca, ko je v kratkem časovnem obdobju vstopil v prodajalni, ter z ostrim predmetom v roki od prodajalk zahteval denar. V enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu, v drugem pa je odtujil nekaj drobiža.

Pri dejanjih ni bila nobena od oseb poškodovana, osumljenec pa si je pridobil skupno več kot 700 evrov protipravne premoženjske koristi.

Osumljenec, ki v preteklosti še ni bil obravnavan za tovrstna dejanja, je bil v petek s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Preberite tudi: 

Ropar z nožem v roki od prodajalk zahteval denar

U. C.