Vodenje odbora mestne občine Ljubljana je danes prevzel Aleš Hojs, sicer podpredsednik SDS.

 

Kot je novi predsednik mestnega odbora Ljubljana povedal po izvolitvi, prevzema težko in odgovorno nalogo v okolju, ki ni najbolj naklonjeno desnemu političnemu polu. A ob tem poudaril, da to, kar se danes dogaja v Ljubljani, kar kliče k temu, da se lotijo sprememb in ozaveščanja meščanov, da je lahko tudi drugače.

Ob tem je izpostavil razpad zdravstvenega sistema, aroganco mestne oblasti, več kot očitne indice korupcije in pa stalne podražitve mestnih komunalnih storitev.

Spomnimo, že v ponedeljek je opozicija v ljubljanskem mestnem svetu ostro nasprotovala potrditvi izplačila nagrade za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič. A je glasovalni stroj v ljubljanskem mestnem svetu, sestavljen iz svetnikov Liste Zorana Jankovića in Gibanja svoboda, preglasoval zdravo pamet.

Prav zaradi arogance in katastrofalnih razmer v zdravstvu, predvsem pa zaradi ogrožanja zdravja in demokracije pa tudi pitne vode z izgradnjo kanalizacijskega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika so v ponedeljek pred MOL potekali tudi protesti, ki so se jih udeležili tudi predstavniki SDS in SDM.

 

Uredništvo, J.V.
Vir: spletna stran SDS