Ljubljana se je uvrstila na peto mesto lestvice najlepših jesenskih mest na svetu. To je pokazala turistična raziskava britanske hotelske verige Premier Inn, v katero je bilo vključenih 60 mest z vsega sveta.

Raziskovalci so želeli ugotoviti, katera mesta se ljudem zdijo najlepša, kadar so odeta v jesenske barve. S pomočjo programske opreme za sledenje očem so udeležencem predstavili slike različnih mest ter beležili, na katerih slikah so se njihove oči najdlje zadržale, saj so jim bile najbolj privlačne.

PST drevesa
Po mnenju omenjene hotelske verige je obiskovanje mest primerno vse leto, saj se njihova identiteta spreminja skozi letne čase, zato lahko mesto jeseni ali pozimi pustijo čisto drugačen vtis kot spomladi ali poleti. In med jesensko obarvanimi mesti se je Ljubljana uvrstila na visoko peto mesto, ki si ga deli s Firencami. Na prvo mesto se je uvrstilo britansko mesto Bath, pred Ljubljano so nato še Chicago, Cape Town in Boston, za Ljubljano pa so se do desetega mesta razvrstili še Rim, Tokio, Istanbul in München.

 

Spletno uredništvo
Vir: MOL