Na mednarodnem tekmovanju in festivalu The Golden City Gate, ki nagrajuje odličnost promocijsko-komunikacijskih kampanj in inovativnih multimedijskih orodij v turizmu, je Ljubljana prejela zlati nagradi za kratki film Plečnikova Ljubljana ter športni video Extreme Ljubljana.

V kategoriji Kultura in umetnost je zlato priznanje prejel kratki film Plečnikova Ljubljana, ki ga je Turizem Ljubljana v sodelovanju z agencijo Squareme razvil v počastitev Plečnikovega leta. Film prikazuje mojstrovine našega največjega mojstra arhitekta na način, ki gledalca pritegne in povabi na obisk Plečnikove Ljubljane, tudi vpisane na seznam UNESCO svetovne kulturne dediščine.

V kategoriji Mesto pa je zlato priznanje prejel dinamičen športni video Extreme Ljubljana, agencije Extrem. Film prikazuje različne adrenalinske športne dogodke edinstvenega značaja, ki jih obiskovalec lahko izkusi zgolj v našem glavnem mestu.

petra
Nagradi je na podelitvi, ki je potekala v okviru mednarodne turistične Borze ITB Berlin, prevzela direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek.

“Veseli smo, da je ustvarjalnost, ki jo v mestu prepoznavamo, negujemo in podpiramo, dobila tudi ta mednarodno prepoznan izraz, pozornost mednarodnih medijev ter poslovne in splošne javnosti”, je ob prejemu nagrad povedala direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek, in dodala: “Za dosežek in priznanje odličnosti čestitamo tudi producentom in vsem, ki so sodelovali pri kreativni zasnovi in produkciji in se jim zahvaljujemo za podporo pri naši viziji živahne in ustvarjalne Ljubljane.”

Na festivalu The Golden City Gate International Touristic Film-multimedia Festival and Competition je sodelovalo več kot 100 del iz 21 držav po svetu, o njih pa je odločala 45-članska žirija.

Uredništvo
Vir: MOL