V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.859 klicev. Med 764 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.  

V 122 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

Ob 10.39 sta v bližini Dolge Poljane, občina Ajdovščina, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina in sanirali cestišče. Reševalci NMP Ajdovščina so poškodovano osebo peljali na zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Ob 10.41 je na Premrlovi cesti v Ljubljani prišlo do trka dveh osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli iztekle tekočine. Eno poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 11.00 je na relaciji Radoslavci–Mala Nedelja, občina Ljutomer, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ljutomer so stabilizirali vozilo, odklopili akumulator in počistili izlite tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Ljutomer.

Ob 11.40 so na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, posipali iztekle motorne tekočine in eni poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP.

Ob 14.09 je v naselju Kokoriči, občina Križevci, padel motorist in se pri tem poškodoval. Na kraju dogodka so bili gasilci PGD Ljutomer, ki so pomagali reševalcem ZD Ljutomer.

Ob 14.18 sta na Trgu svobode v Mežici trčili osebni vozili. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi očistili razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 16.15 je na cesti Hotavlje–Kopačnica, Gorenja vas-Poljane, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila . Gasilci PGD Hotavlje in Škofja Loka so na vozilu odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na kolesa.

Ob 17.28 se je na Meži v Dravogradu voznik osebnega vozila zaletel v parkirano vozilo ob cestišču, nato pa sta obe vozili zdrsnili po brežini. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so s pomočjo avto dvigala dvignili avtomobila nazaj na cestišče. Poškodovano osebo so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 22.26 je v naselju Grobelno v občini Šmarje pri Jelšah osebno vozilo trčilo v konja. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom in dvigalom odstranili kadaver konja iz vozila, odstranili vozilo s cestišča, odklopili akumulator in počistili cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo. Kadaver bo prevzela VHS.

Ob 23.43 je na cesti pri Starem logu, občina Kočevje, osebno vozilo zletelo s ceste. Poškodovane so bile tri osebe. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih v nesreči.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 79 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini ter po 2 ropa, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja in grožnji.

V noči na 18. 8. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Peugeot 208, letnik 2020, rumene barve, registrskih oznak LJ 19-RUH.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 362 oseb, 328 na območju PU Novo mesto ter 34 na območju PU koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (187), Maroka (99) in Pakistana (22).

Spletno uredništvo