V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 406 klicev, od tega 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 38 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 44 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 poskuse vlomov in 2 vloma ter 5 primerov  poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali  so  12 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je bilo vlomljeno v podjetje, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V centru Ljubljene je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili otujeni tobačni izdelki in alkoholna pijača. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 16.30 je na Celovški cesti v Ljubljani padel kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je pri zavijanju s pedalom trčil v robnik in padel. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo