Ko je novica o vremenu pomembnejša od izgubljene Jankovićeve tožbe

Foto: Siol.net
Za slovenske medije očitno ni dovolj velika novica, če ljubljanski župan Janković izgubi tožbo na Upravnem sodišču, zoper Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), glede ugotovitev o njegovem premoženjskem stanju.
Sodišče namreč meni, da je bil dokument o ugotovitvah pravilen in zakonit, kar pomeni, da je KPK vodila postopek v skladu z zakonodajo. KPK je takrat ugotovila, da je župan Janković od leta 2006 nekajkrat kršil Zakon o preprečevanju korupcije. Svojih podatkov o premoženjskem stanju ni sporočal pravočasno, čeprav bi jih, kot veleva zakon, moral. KPK je ugotovila izrazita korupcijska tveganja za več kot 200.000 evrov transakcij.
Sodba je pravnomočna. Sprašujem se, zakaj mediji o županu Jankoviću ne poročajo? Zakaj molčijo? Je res bolj pomembna novica o vremenskih razmerah in nekaj centrimetrih snega.

»Preverjeni podatki in dejstva potrjujejo, da je zavezanec v štirih mesecih leta 2011 kot končni prejemnik prejel več nakazil v skupnem znesku 208.000 evrov iz zaporednega oz. verižnega prenakazovanja (kolobarjenja) finančnih sredstev med računi gospodarskih subjektov, pri čemer se je denarni tok pričel pri podjetju GREP, ki posluje z Mestno občino Ljubljana.« (vir: KPK)

S. P.